Prof. Dr. Ahmet Ayhan Çitil  "Necip Fazıl Fikir-Araştırma Ödülü"'ne Layık Görüldü

Prof. Dr. Ahmet Ayhan Çitil  "Necip Fazıl Fikir-Araştırma Ödülü"'ne Layık Görüldü

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Ayhan Çitil, metafizik, matematik, din, ahlâk, sosyal bilimler, yapay zekâ, hukuk, şiddet, mantık gibi faklı konuları birbirine eklemlenmiş bir bütünlük ve felsefi zemin içinde ele alması, akademik çalışmaları ve Kant felsefesi üzerine yapmış olduğu kapsamlı inceleme ve araştırmaları sebebiyle "Necip Fazıl Fikir-Araştırma Ödülü"'ne layık görüldü.
Ödülü Cumhur Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi…
Cumhuriyet tarihinin en önemli edebiyatçı ve fikir adamlarından Necip Fazıl'ın manevi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla bu yıl 10'uncusu düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri sahiplerini buldu.
Prof. Dr. M. Fatih Andı, Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Prof. Dr. Turan Karataş, Doç. Dr. Ahmet Murat Özel ve Necip Tosun'dan oluşan jürinin aldığı karar neticesinde 2023 Necip Fazıl Ödülleri'ne layık görülen isimler şunlar oldu:
"Necip Fazıl Şiir Ödülü: Ali Günvar, Necip Fazıl Hikaye-Roman Ödülü: Selahattin Yusuf, Necip Fazıl Fikir-Araştırma Ödülü: Ahmet Ayhan Çitil, Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü: Sema Bayar, Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü: Rıdvan Tulum, Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat Ödülü: Nacer Khemir, Necip Fazıl Çocuk Edebiyatı Ödülü: Figen Yaman Coşar, Necip Fazıl Görsel Sanatlar Ödülü: Selahattin Sancaklı, Necip Fazıl Mimarlık Ödülü: Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü'nde Tütün Depolarının Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'ne Dönüşümü (H. İbrahim Düzenli, A. Asım Divleli, E. Selçuk Taşar, Ahmet Yılmaz, İ. Hakkı Yiğit, B. Sami Ateşçi), Necip Fazıl Müzik Ödülü: Büşra Kayıkçı, Necip Fazıl Saygı Ödülü: Hüsrev Hatemi"

https://www.yirmidort.tv/gundem/necip-fazil-odullerine-katilan-baskan-erdogan-ustadin-en-buyuk-hayali-ayasofyayi-acma-sere-144517

 

 

Görüntülenme: 649 Yayınlanma Tarihi: 3 Ocak 2024