Marmara Felsefe Kongresi’nde Beş Öğrencimiz Tebliğ Sundu

Sakarya Üniversitesi Felsefe Topluluğu ve Serdivan Fikir Sanat Akademisi işbirliğiyle düzenlenen Marmara Felsefe Kongresi bu yıl, Sakarya / Serdivan’da 25-26 Nisan tarihlerinde “Felsefenin İmkânı” başlığıyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı üniversitelerinden otuz katılımcının tebliğleriyle iştirak ettiği, lisans ve yüksek lisans derecesinden öğrencilere açık kongrede çağrılı konuşmacı olarak, Atatürk Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Utku açılış konuşmasını, İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cüneyt Kaya kapanış konuşmasını yaptı.

Akademik, verimli ve müsbet teati ve tartışmaların yaşandığı kongrede, iki günde toplam sekiz oturum yapıldı. Tebliğlerin kitaplaştırılacağı kongrede üniversitemiz öğrencilerinden sırasıyla Ümran Özkan “Özgürlük ve Rasyonellik Bağlamında Ahlâkın İmkânı”, Merdan Hanyyev “Aristoteles ve Gazali Bağlamında Günümüzde Ahlâkın İmkânı (Mümkün mü?)”, Khayyam Jalilzada “Hegel ve Nurettin Topçu’nun Devlet Anlayışları Üzerine Birkaç Not”, Sami Sümer “Osmanlı Îmar Felsefesinde Bir Estetik Kimliğin İmkânı” ve Mehmet Emin Güleçyüz “XIX. Yüzyıl Osmanlısı’nda Felsefenin İmkânlarını Keşfetmek” başlıklı tebliğlerini sundular.

Görüntülenme: 902 Yayınlanma Tarihi: 28 Nisan 2015