Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay'a Üstün Hizmet Ödülü

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından her yıl verilen "ESKADER Kültür Sanat Ödülleri" açıklandı. 16 dalda 19 ismin ödül aldığı programda Felsefe Bölümü Öğretim Üyelerimizden Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay ESKADER'in "Üstün Hizmet Ödülü"ne layık görüldü. 

 

Prof. Dr. Sülayman Hayri BOLAY

Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay, 1961 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1961‐63 yılları arasında Sivas‐Yıldızeli Pamukpınar İlköğretmen Okulunda, 1963‐1967 yılları arasında Ordu‐Perşembe İlköğretmen Okulunda, 1967‐71 yılları arasında Ankara İmam‐Hatip Okulunda öğretmenlik yaptı. Burada görevli iken, yabancı dili geliştirmek ve araştırmalarda bulunmak maksadıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, iki ders yılı, Irak Bağdat Üniversitesi Dil Fakültesine gönderildi. 

1971 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine felsefe tarihi asistanı olarak atandı. 1976’da doktorasını bitirdi. 1980 yılında doçent oldu. Aynı yıl bir süre Fransa’da Sorbonne Üniversitesinde araştırmalar yaptı. 1987 yılında Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümüne profesör olarak atandı. 1997 yılında Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümüne tayin edildi. Ayrıca Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünde, Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Felsefe Grubu Eğitimi Anabilim Dalında ve Polis Akademisinde lisans ve lisansüstü dersleri verdi. 

Prof. Bolay, Ankara ve Selçuk Üniversiteleri İlahiyat Fakültelerinde Dekan Yardımcılığı, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünde Anabilim Dalı Başkanlığı, Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Başkan Yardımcılığı ve Bölüm Başkanlığı gibi idari görevlerde de bulundu. Süleyman Hayri Bolay, bütün bir hayatını felsefeye adamış bir âlimdir. İslam Felsefesi, Batı Felsefesi, Osmanlı Düşünce Hayatı başlıca çalışma alanlarıdır.

Görüntülenme: 654 Yayınlanma Tarihi: 24 Aralık 2018